Zagrebački holding d.o.o.
Mapa weba Interno-prijava Kontakti
Javni prijevoz u Zagrebu
tramvajima, autobusima, uspinjačom i specijaliziranim vozilima
 
 

U subotu linija 107 uz nove izmjene

Autobusna linija 107 (Jankomir - Žitnjak) u subotu, 9. travnja, od 6 sati prometovat će, zbog radova, uz nove izmjene na trasi.

Naime, zbog sanacije južnog kolnika Slavonske avenije u zoni raskrižja s Marohnićevom ulicom, kao i radova na sjevernom kolniku Zagrebačke avenije i to u neposrednoj blizini cestovnog izlaza iz podvožnjaka Savske ceste, do zapadnog prijelaza nadvožnjaka Selske ceste, autobusi će voziti izmijenjenom trasom.

Autobusi će zaobilaziti zonu radova i od Jankomira će voziti uobičajenom trasom do raskrižja Zagrebačke i Slavonske avenije, nastavit će vožnju i skretati lijevo na Savsku cestu, desno će skrenuti u Ulicu grada Vukovara, odnosno Ulicu Hrvatske bratske zajednice i nakon lijevog skretanja na Slavonsku aveniju redovnom će trasom dolaziti do krajnjeg odredišta.

U polascima iz Žitnjaka, linija će prometovati uobičajenom trasom do raskrižja Slavonske avenije i Ulice Hrvatske bratske zajednice, skretat će desno u Ulicu Hrvatske bratske zajednice, zatim će lijevo skrenuti u Ulicu grada Vukovara kojom će nastaviti vožnju do Trešnjevačkog trga, a nakon što skrenu lijevo u Ozaljsku ulicu, Selskom će cestom voziti na Zagrebačku aveniju, odnosno svoju redovnu trasu kojom će nastaviti do krajnjeg odredišta na Jankomiru.


Privremeno će se ukinuti stajlište Vrbik i to u oba smjera, a prema Jankomiru autobus se neće zaustavljati na stajalištima Nacionalna sveučilišna knjižnica - zapad, Savska i Nehajska.
Istovremeno, u smjeru Žitnjaka uspostavit će se stajalište u zoni raskrižja Zagrebačke avenije i Savske ceste, a u smjeru Jankomira autobus će se moći dočekati na stajalištu Nacionalna sveučilišne knjižnica - sjever, u Ulici Hrvatske bratske zajednice.

Završetak radova očekuje se u ranim jutarnjim satima ponedjeljka, 11. travnja, a od 5 sati linija će prolaziti i obnovljenom dionicom, no i dalje će prometovati uz izmjene u odnosu na uobičajenu trasu.

Podsjećamo, autobusne linije 107 i 108 od utorka, 5. travnja prometuju zaobilaznim cestovnim pravcima, također zbog radova na Slavonskoj aveniji, u zoni raskrižja s Marohnićevom ulicom i Ulicom XIII. Vrbik

Napominjemo kako će autobusi spomenutih linija i u nadolazećem tjednu voziti uz postojeće izmjene i to do završetka radova.


Cijenjene korisnike molimo za razumijevanje!