EU projekti

U sklopu Europskih strukturnih i investicijskih fondova Europske unije provodi se Operativni program pod nazivom „Konkurentnost i kohezija“ za razdoblje od 2014. do 2020. godine, čiji su ciljevi povezanost i mobilnost, razvoj i unapređenje prometnih sustava prihvatljivih za okoliš u svrhu promicanja održive regionalne i lokalne mobilnosti te povećanja broja putnika u javnom prijevozu.

Ciljevi svakog suvremenog prijevoznika, kao i ZET-a, uz odgovornu upravljačku politiku jest i osiguravanje kvalitetne održive usluge i prometne povezanosti svih gradskih predjela uz visoku razinu sigurnosti i ekološke prihvatljivosti u skladu s europskim standardima. 


Projekt "Nabava 15 autobusa za potrebe ZET-a"

Podružnica Zagrebački električni tramvaj u svrhu nabave i osuvremenjivanja putničkog voznog parka, aplicirala je na ograničeni postupak dodjele bespovratnih sredstava koje je provelo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske, s projektom za nabavu novih autobusa pod nazivom „Nabava 15 autobusa za potrebe ZET-a“ .

Nakon provedenog postupka, odabran je upravo projekt Zagrebačkog električnog tramvaja te se promptno i u skladu sa zakonskim propisima i okvirima Republike Hrvatske i Europske unije pristupilo realizaciji nabave novih autobusnih vozila, konkretno 5 klasičnih autobusa i 10 zglobnih autobusa.

"Nabava 15 autobusa za potrebe ZET-a" naziv je projekta kojeg je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda, a obuhvaća nabavu 10 zglobnih i 5 klasičnih autobusa za potrebe javnog prijevoza na području grada Zagreba, ukupne vrijednosti 42, 5 milijuna kuna.

Ograničeni postupak dodjele bespovratnih sredstava, u sklopu Europskih strukturnih i investicijskih fondova Europske unije i Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“, provelo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. U cjelokupnom su iznosu financirani svi tzv. prihvatljivi troškovi u iznosu nešto većem od 32 milijuna kuna. 85% sredstava potječe iz Kohezijskog fonda, a 15 % iz državnog proračuna. Preostale troškove podmirio je Zagrebački holding – podružnica ZET.

Ukupna vrijednost projekta
  • 42.480.634,50 kuna
Sufinancirani prihvatljivi troškovi
  • 32.034.750,00 kuna
85% prihvatljivih troškova sufinancirano je iz Kohezijskog fonda

15% prihvatljivih troškova sufinancirano je iz Državnog proračuna Republike Hrvatske

Preostale, neprihvatljive troškove projekta financirala je Podružnica ZET.
Europski strukturni i investicijski fondovi Operativni program - Konkurentnost i kohezija Operativni program - Konkurentnost i kohezija
Top