18. studenog 2022.

Žičara na redovnom servisu

Žičara na redovnom servisu

* Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta koji su tijekom tjedna utjecali na predviđenu dinamiku izvođenja servisnih aktivnosti na žičari Sljeme, žičara će umjesto u 9 sati biti otvorena u popodnevnim satima. Cijenjene korisnike ljubazno molimo za razumijevanje. Za dolazak na Sljeme na raspolaganju je autobusna linija 140 (Mihaljevac - Sljeme). 
 
***************************************

Zbog redovnog mjesečnog servisnog pregleda, žičara Sljeme neće biti u pogonu od ponedjeljka, 21. studenog do petka, 25. studenog.
 
Servisni pregled propisan je od strane proizvođača opreme i obvezan sukladno Pravilniku o tehničkim uvjetima za siguran rad žičara u radu te održavanje podsustava i sigurnosnih komponenti, a obuhvaća provjere i ispitivanja svih segmenata pogona, pregled užeta i stupova, ispitivanje kočionog sustava te provjera elektroničkih sklopova i senzora.
 
Riječ je o uobičajenim periodičnim aktivnostima kako bi se ispunili svi tehnički i sigurnosni preduvjeti za daljnji siguran i nesmetan rad žičare.

Za putovanje na Sljeme, cijenjenim sugrađanima i posjetiteljima preporučujemo korištenje autobusne linije 140 (Mihaljevac - Sljeme).

 

Top