Besplatan prijevoz žičarom
Korištenje žičare Sljeme besplatno je od 4. svibnja 2024. godine za osobe koje imaju prebivalište ili boravište u Gradu Zagrebu.

Kako bi korisnici ostvarili pravo na besplatan prijevoz žičarom, potrebno je doći na neko od prodajnih mjesta ZET-a s Pretplatnom kartom ili prethodno preuzetom mobilnom aplikacijom MojZET, a u kojoj je otvoren korisnički račun i formirana virtualna Pretplatna karta s fotografijom korisnika.
Na prodajnom mjestu uz predočenje važećeg identifikacijskog dokumenta, kao dokaza prebivališta ili boravišta u Zagrebu, dodijelit će se na postojeće Pretplatne karte korisnika odgovarajući kupon u trajanju od jedne godine.

Sugrađani koji nemaju Pretplatnu kartu, na prodajnom mjestu ZET-a mogu predati Zahtjev za izradu, uz koji je potrebno priložiti jednu fotografiju.
Izrada fizičke Pretplatne karte traje nekoliko dana, a cijena izrade iznosi 3,98 eura.

Korisnici koji žele imati virtualnu Pretplatnu kartu, nakon preuzimanja aplikacije MojZET na mobilni uređajtrebaju se s jednom fotografijom i Zahtjevom ZET-a uputiti na prodajno mjesto, kako bi se otvorio korisnički račun te forimirala virtualna, odnosno personalizirana Pretplatna karta, a što se dodatno ne naplaćuje.
Na novoizrađene Pretplatne karte u fizičkom ili virtualnom obliku, korisnicima koji ostvaruju pravo na besplatni prijevoz žičarom učitat će se pripadajući elektronički godišnji kupon.
Drugim riječima, svi podaci o kuponu nalazit će se na Pretplatnoj karti.

Kako bi se izbjegle eventualne gužve i čekanje u redovima, svakako savjetujemo da se za vožnju žičarom koristi Pretplatna karta ZET-a ili mobilna aplikacija MojZET, s prethodno pridruženim kuponom. 

Tako će korištenje žičare biti još brže i jednostavnije, jer je prilikom dolaska na vožnju potrebno samo validirati Pretplatnu kartu ili odgovarajući QR kod iz mobilne aplikacije na ulaznoj rampi i krenuti na vožnju.

Sugrađani koji nemaju Pretplatnu kartu ZET-a ili aktivnu mobilnu aplikaciju te ne planiraju preuzeti kupon, uoči vožnje mogu preuzeti pojedinačnu kartu na blagajnama žičare Sljeme, uz predočenje važećeg identifikacijskog dokumenta kao dokaza prebivališta ili boravišta u Gradu Zagrebu.
Top