Obitelj smrtno stradaloga, zatočenoga ili nestaloga hrvatskog branitelja

Odlukom o socijalnoj skrbi, utvrđeno je da  pravo na besplatnu godišnju kartu ZET-a,  između ostalih korisnika, imaju i članovi obitelji smrtno stradaloga, zatočenoga ili nestaloga hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata sukladno Zakonu o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji tj. ukoliko su korisnici obiteljske invalidnine u navedenom statusu i ako su stečeni slijedeći uvjeti:
  • prijavljeno prebivalište u Gradu Zagrebu
  • ako to pravo ne ostvaruju po drugoj osnovi
Za ostvarivanje navedenog prava potrebno je podnijeti zahtjev Odsjeku za upravni postupak Odjela za branitelje Gradskog ureda za zdravstvo i branitelje, Područni ured Črnomerec, Trg Francuske Republike15 (tel. 01/6101-736) ili Područni ured Dubrava, Avenija Dubrava 49 (01/6585-435).
 
Zahtjevi se predaju u uredovno vrijeme: ponedjeljak, srijeda, petak od 8,00-15,30 sati, a utorkom i četvrtkom od 8,00-18,00 sati.
 
Korisnici prava trebaju produljiti valjanost postojećih pretplatnih karata, ako ih imaju, odnosno izraditi nove, ako to do sada nisu učinili i to u ZET-ovom Uredu karata, Ozaljska 105.

Potrebni dokumenti: Zahtjev za ostvarivanje prava
Top