Potpisan projekt „sanacija objekta zet-a I popravak tramvajske pruge oštećene u potresu u gradu zagrebu

18. listopada 2022.

Potpisan projekt „sanacija objekta zet-a I popravak tramvajske pruge oštećene u potresu u gradu zagrebu

Potpisan projekt „sanacija objekta zet-a I popravak tramvajske pruge oštećene u potresu u gradu zagrebu

Na temelju Poziva na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava "Vraćanje u ispravno radno stanje infrastrukture i pogona u području prijevoza oštećenih u potresu na području Grada Zagreba te čišćenje područja pogođenim katastrofom“ (6. izmjena), ZET je 3. listopada 2022. potpisao novi EU projekt koji će se financirati iz Fonda solidarnosti Europske unije, pod nazivom „Sanacija objekta ZET-a i popravak tramvajske pruge oštećene u potresu u Gradu Zagrebu“.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 9.583.566,33 kuna, što ujedno predstavlja ukupna bespovratna sredstava koja se dodjeljuju.

Predmet ovog Poziva je sanacija Upravne zgrade ZET-a i popravak tramvajske pruge oštećene u potresu 22. ožujka 2020. godine na području Grada Zagreba. U projekt je također uključena i izradu projektne dokumentacije za dodatne objekte ZET-a (Tramvajski servis Trešnjevka, Autobusni servis Dubrava i tankirna stanica u krugu ZET-a na lokaciji Podsused), kao i izrada elaborata monitoringa vibracija izazvanih prometovanjem tramvajskih vozila nakon potresa.

Cilj projekta je saniranje oštećenog objekta ZET-a te vraćanje stanja tramvajske pruge na razinu prije potresa. Time će se nastaviti sa nesmetanim i sigurnim odvijanjem tramvajskog prometa te osigurati siguran        rad djelatnika u Upravnoj zgradi ZET-a na trešnjevačkoj remizi.

Trajanje provedbe projekta, a kojega su potpisali čelnik Tijela odgovornog za provedbu financijskog doprinosa Grada Zagreba, Igor Delak, i direktor ZET-a, Marko Bogdanović, je do 1. lipnja 2023. godine.

Ovo je drugi projekt za koji je ZET osigurao financiranje iz Fonda solidarnosti Europske unije, nakon što je 26. studenoga 2021. ZET potpisao prvi projekt financiran iz Fonda solidarnosti Europske unije pod nazivom „Sanacija tramvajske infrastrukture oštećene u potresu u gradu Zagrebu“, a koji je uspješno proveden u lipnju 2022. godine.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda. Sadržaj objavljenog materijala isključiva je odgovornost tvrtke ZET d.o.o.
EU fondovi ESF OP
Top