Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt "Nabava 29 autobusa za ZET d.o.o."

18. kolovoza 2022.

Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt "Nabava 29 autobusa za ZET d.o.o."

Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt

Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt "Nabava 29 autobusa za ZET d.o.o."

 
 U zagrebačkoj Gradskoj upravi, 29. siječnja 2019. godine, potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt "Nabava 29 autobusa za ZET d.o.o.".  

Ugovor su potpisali ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU) Tomislav Petric i direktorica Zagrebačkog električnog tramvaja d.o.o. Ljuba Žgela.

Ukupna vrijednost projekta/Ugovora je oko 55.836.000 kuna, od čega ukupna bespovratna sredstva za nabavu 29 novih autobusa iznose 44.668.810 kuna.

Ovaj ugovor je drugi po redu u okviru kojeg Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture dodjeljuje bespovratna sredstva za nabavku novih autobusa Gradu Zagrebu, odnosno ZET-u. Godine 2017. nabavljeno je 15 autobusa koji danas voze po gradu, a na njima je oznaka strukturnih fondova. 

"Kada se napravi sinergija onda se naprave dobre stvari. Ovo je samo jedan od projekata s Vladom RH, a slijedi nam i povezivanje zračne luke Franjo Tuđman s centrom grada tramvajskom linijom", rekao je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. 

Svi potpisnici Ugovora izrazili su nadu kako će ovaj projekt doprinijeti da se u budućnosti što više građana počne koristiti javnim prijevozom. 

"Ovo je još jedan poticaj Gradu Zagrebu za što kvalitetniji javni prijevoz u gradu. Autobusi su nam potrebni, a vozit će samo na području grada Zagreba, s obzirom na ugovor koji ZET ima s gradom", rekla je direktorica ZET-a, Ljuba Žgela.

Isporuka 29 novih autobusa očekuje se do kraja ove godine, a vozni park ZET-a s novim vozilima brojat će ukupno 439 autobusa.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda. Sadržaj objavljenog materijala isključiva je odgovornost tvrtke ZET d.o.o.
EU fondovi ESF OP
Top