Projekt "Nabava 15 autobusa za potrebe ZET-a"

18. kolovoza 2022.

Projekt "Nabava 15 autobusa za potrebe ZET-a"

Projekt

Projekt "Nabava 15 autobusa za potrebe ZET-a"

Podružnica Zagrebački električni tramvaj u svrhu nabave i osuvremenjivanja putničkog voznog parka, aplicirala je na ograničeni postupak dodjele bespovratnih sredstava koje je provelo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske, s projektom za nabavu novih autobusa pod nazivom „Nabava 15 autobusa za potrebe ZET-a“ .

Nakon provedenog postupka, odabran je upravo projekt Zagrebačkog električnog tramvaja te se promptno i u skladu sa zakonskim propisima i okvirima Republike Hrvatske i Europske unije pristupilo realizaciji nabave novih autobusnih vozila, konkretno 5 klasičnih autobusa i 10 zglobnih autobusa.

"Nabava 15 autobusa za potrebe ZET-a" naziv je projekta kojeg je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda, a obuhvaća nabavu 10 zglobnih i 5 klasičnih autobusa za potrebe javnog prijevoza na području grada Zagreba, ukupne vrijednosti 42, 5 milijuna kuna.

Ograničeni postupak dodjele bespovratnih sredstava, u sklopu Europskih strukturnih i investicijskih fondova Europske unije i Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“, provelo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. U cjelokupnom su iznosu financirani svi tzv. prihvatljivi troškovi u iznosu nešto većem od 32 milijuna kuna. 85% sredstava potječe iz Kohezijskog fonda, a 15 % iz državnog proračuna. Preostale troškove podmirio je Zagrebački holding – podružnica ZET.

Ukupna vrijednost projekta
  • 42.480.634,50 kuna
Sufinancirani prihvatljivi troškovi
  • 32.034.750,00 kuna
85% prihvatljivih troškova sufinancirano je iz Kohezijskog fonda

15% prihvatljivih troškova sufinancirano je iz Državnog proračuna Republike Hrvatske

Preostale, neprihvatljive troškove projekta financirala je Podružnica ZET.
 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda. Sadržaj objavljenog materijala isključiva je odgovornost tvrtke ZET d.o.o.
EU fondovi ESF OP
Top