Vrijednosna i višednevna karta

Vrijednosna karta najbolji je izbor za putnike koji povremeno koriste javni prijevoz u Zagrebu.

Vrijedi za sve zone i linije, a prenosiva je i na druge korisnike. Prilikom ulaska u vozilo, vrijednosnu je kartu potrebno prisloniti na uređaj za registraciju.

Plaćanje prijevoza vrijednosnom kartom od 1,33 € korisnicima omogućuje vožnju tramvajem, autobusom i uspinjačom, neovisno o smjeru putovanja, 90 minuta u prvoj zoni.

Pojedinačna karta po cijeni od 1,33 €, dostupna je i za putovanje drugom zonom, tijekom 90 minuta.

U svakoj zoni potrebno je imati odgovarajuću kartu, a za kraća putovanja prvom ili drugom tarifnom zonom u dnevnom prometu, dostupna je  karta za 0,53 € s valjanošću do 30 minuta te karta od 0,93 € i valjanošću od 60 minuta.

Na zaslonu uređaja za registraciju potrebno je unaprijed odabrati kupnju spomenute karte te prisloniti karticu.

Prislanjanjem elektroničke kartice bez prethodnog odabira polusatne karte na zaslonu uređaja ili neke druge opcije, umanjuje se novčani iznos za uobičajenu kartu od 1,33 € za putovanje u jednoj zoni.


Ukoliko se kartom za vožnju po cijeni od 0,53 € i s valjanošću od 30 minuta, kao i kartom od 0,93 € i valjanošću od 60 minuta, nastavlja putovanje drugom linijom, prilikom ulaska u vozilo, za registraciju dovoljno je samo prisloniti karticu na za to predviđeni uređaj.

Posebnu pozornost potrebno je obratiti na već prethodno iskorišteno vrijeme putovanja, odnosno preostali tijek valjanost karte, jer se s kartice sredstva umanjuju ako je od prethodne registracije isteklo vrijeme predviđeno za putovanje.

Cijena kartice je 1,33 €, a kupnjom vrijednosne karte na prodajnim mjestima ZET-a ili kod ugovornih partnera, kupac određuje novčani iznos nadoplate, do najviše 132,72 €, raspoloživ za plaćanje usluge prijevoza.

Vrijednosnom kartom može se platiti prijevoz za više osoba ili platiti cjelodnevni prijevoz.

Cijena dnevne karte iznosi 3,98 €, a valjana je za putovanje zagrebačkim podučjem, odnosno prvom tarifnom zonom.
 
Kupnjom višednevnih karata, korisnici prijevoznu uslugu plaćaju za unaprijed odabrano razdoblje na bazi 3, 7, 15 ili 30 dana, uz neograničen broj putovanja tramvajem, autobusom i uspinjačom, unutar prve tarifne zone ZET-a, u dnevnom i noćnom prometu.

Višednevna karta može se kupiti, isključivo, na prodajnim mjestima ZET-a.

Korisnici vrijednosnih karata obavezni su prijaviti se prilikom svakog ulaska u svako vozilo prislanjanjem kartice uz uređaj za registraciju. Nakon prijave na zaslonu uređaja bit će prikazane informacije o valjanosti karte. S vrijednosne karte sredstva će biti umanjena samo ako je od prethodne registracije isteklo vrijeme predviđeno za putovanje.                          
Top