Besplatan prijevoz žičarom od 4. svibnja

Otkada će prijevoz žičarom Sljeme biti besplatan?
Prijevoz će biti besplatan od subote, 4. svibnja.
 
Tko ima pravo na besplatan prijevoz žičarom?
Sve osobe koje imaju prebivalište ili boravište u Gradu Zagrebu.
 
Kako mogu ostvariti pravo na besplatna prijevoz žičarom?
Na raspolaganju su dvije mogućnosti. Prva mogućnost je preuzimanje kupona za besplatan prijevoz žičarom na postojeću pretplatnu kartu ili mobilnu aplikaciju MojZET u kojoj je otvoren korisnički račun i formirana virtualna Pretplatna karta s fotografijom korisnika. Druga mogućnost je preuzimanje besplatne karte uoči vožnje na blagajnama žičare, uz predočenje važećeg identifikacijskog dokumenta kao dokaza prebivališta ili boravišta u Gradu Zagrebu.
 
Na koji način mogu preuzeti besplatan kupon ako već imam pretplatnu kartu ili mobilnu aplikaciju u kojoj je formirana pretplatna karta?
Potrebno je doći na neko od prodajnih mjesta ZET-a s Pretplatnom kartom ili prethodno preuzetom mobilnom aplikacijom MojZET, a u kojoj je otvoren korisnički račun i formirana virtualna Pretplatna karta s fotografijom korisnika.
Na prodajnom mjestu, uz predočenje važećeg identifikacijskog dokumenta, kao dokaza prebivališta ili boravišta u Zagrebu, dodijelit će se na postojeću Pretplatnu kartu korisnika odgovarajući kupon.
 
Koliko dugo vrijedi kupon za besplatan prijevoz žičarom?
Kupon vrijedi jednu godinu od datuma njegovog preuzimanja.
 
Na koji način se koristi pretplatna karta ili aplikacija MojZET za prijevoz žičarom?
Prilikom dolaska na vožnju potrebno samo validirati Pretplatnu kartu ili odgovarajući QR kod iz mobilne aplikacije na ulaznoj rampi i krenuti na vožnju.

Otkada je moguće preuzeti besplatan kupon?
ZET je počeo izdavati besplatne kupone za korištenje žičare od ponedjeljka, 15. travnja.

Što ako nemam Pretplatnu kartu ZET-a, a želim ju izraditi zbog korištenja žičare?
Sugrađani koji nemaju Pretplatnu kartu, na prodajnom mjestu ZET-a mogu predati Zahtjev za izradu, uz koji je potrebno priložiti jednu fotografiju.
Izrada fizičke Pretplatne karte, u slučaju povećanog broja zahtjeva može potrajati nekoliko dana, a cijena izrade iznosi 3,98 eura. Po izradi pretplatne karte bit će joj pridružen i besplatan godišnji kupon za žičaru. Pretplatnu kartu moguće je preuzeti na prodajnom mjestu ZET-a ili dogovoriti njeno slanje poštom na kućnu adresu.


Što ako nemam pretplatnu kartu, a za prijevoz žičarom želim koristiti aplikaciju MojZET?
Korisnici koji žele imati virtualnu Pretplatnu kartu, nakon preuzimanja aplikacije MojZET na mobilni uređaj, trebaju se s jednom fotografijom i Zahtjevom ZET-a uputiti na prodajno mjesto, kako bi im se otvorio korisnički račun te formirala virtualna, odnosno personalizirana Pretplatna karta, a što se dodatno ne naplaćuje te će se pritom učitati i besplatni godišnji kupon za žičaru.


Koji način je jednostavniji i brži za korištenje žičare?
Kako bi se izbjegle eventualne gužve i čekanje u redovima na blagajnama žičare radi preuzimanja besplatne karte za jednokratnu vožnju, svakako savjetujemo da se za vožnju žičarom koristi Pretplatna karta ZET-a ili mobilna aplikacija MojZET, s prethodno pridruženim besplatnim kuponom za žičaru. 
Top