ZET se predstavio na Danu karijera Fakulteta prometnih znanosti

23. travnja 2024.

ZET se predstavio na Danu karijera Fakulteta prometnih znanosti

ZET se predstavio na Danu karijera Fakulteta prometnih znanosti

Fakultet prometnih znanosti u Zagrebu organizirao je u Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj Dan karijera i Dan otvorenih vrata na kojem su se studentima predstavile tvrtke iz područja prometa, logistike i aeronautike. Među tvrtkama koje su predstavile svoje mogućnosti i perspektive i ove je godine bio i Zagrebački električni tramvaj.

ZET-ov štand obišlo je više stotina posjetitelja gdje su ih dočekali naše kolege iz Odjela za razvoj prometa koji su uspostavili kontakte sa zainteresiranim studentima te im, kroz razmjenu iskustava, predstavili mogućnost razvoja njihovih karijera u ZET-u. 
Posjetitelji su najviše interesa pokazivali za naše nove niskopodne tramvaje, nove tramvajske dionice, prikaz prometa u realnom vremena i općenito, informatizaciju javnog gradskog prijevoza.

Ovogodišnji Dani karijera pružili su izvanrednu priliku studentima da steknu uvid u suvremene trendove i zahtjeve tržišta rada. Kroz interakciju s više desetaka kompanija, studenti su imali priliku proširiti svoju mrežu poznanstava i razgovarati s profesionalcima iz različitih industrija.

Poslodavci su kroz panele, intervjue i individualne konzultacije predstavili djelatnosti svojih tvrtki i mogućnosti zapošljavanja po završetku studiranja.

Osim studenata, Dan karijera je bio namijenjen i srednjoškolcima kako bi im se prezentiralo što sve mogu studirati na Fakultetu prometnih znanosti te se na licu mjesta mogli uvjeriti koje su mogućnosti zaposlenja i gdje bi mogli raditi po završetku studija.

Top