21. lipnja 2024.

Bez tramvaja do Mihaljevca

Bez tramvaja do Mihaljevca

Od ponedjeljka, 24. lipnja do završetka rekonstrukcije terminala Mihaljevac, ukida se tramvajski promet od Gračanskog dolja do Draškovićeve ulice te će tramvajske linije 8 i 14 prometovati izmijenjenim trasama, dok linija 15 i dalje neće biti u prometu.

Linije 8:

  • Kvaternikov trg - Draškovićeva - Branimirova tržnica - Autobusni kolodvor - Zapruđe
Linije 14:
  • Trg žrtava fašizma - Trg hrvatskih velikana - Trg bana Josipa Jelačića - Frankopanska - Savska cesta - Savski most
Umjesto tramvaja prometovat će izvanredna autobusna linija 617 (Gračansko dolje - Draškovićeva). Početna stajališta linije 617 bit će Gračansko dolje (redovno autobusno stajalište linije 233) u smjeru juga i tramvajsko stajalište Draškovićeva u smjeru sjevera. Usputna stajališta autobusa bit će nasuprot postojećih tramvajskih, ili u njihovoj neposrednoj blizini, zbog prometno-tehničkih i sigurnosnih razloga.
Vozni red linije 617 pročitajte ovdje.

Na noćnoj liniji 33 (Jandrićeva - Savišće), umjesto tramvaja prometovat će autobusi, sa spojem na stajalištu Jandrićeva na noćne polaske linije 233 u smjeru Markuševca.

Autobusi na linijama 102 (Britanski trg - Jandrićeva), 140 (Jandrićeva - Sljeme) i 233 (Jandrićeva - Markuševec) i dalje će početno/krajnje stajalište imati na Ksaverskoj cesti, uz vojni ordinarij, nasuprot Jandrićeve ulice.

Autobusi će se polukružno okretati na Ksaverskoj cesti, kod Gupčeve zvijezde. Sukladno tome, privremeno će se uspostaviti obostrana autobusna stajališta Jandrićeva, Radićevo šetalište i stajalište Gupčeva zvijezda u smjeru Mihaljevca, dok stajalište Gupčeva zvijezda u smjeru Draškovićeve ulice, linije 102, 140 i 233 neće koristiti.

Korisnike ljubazno molimo za razumijevanje.

Top