Besplatan prijevoz elektro vozilima u pješačkoj zoni gradskog središta

14. lipnja 2024.

Besplatan prijevoz elektro vozilima u pješačkoj zoni gradskog središta

Besplatan prijevoz elektro vozilima u pješačkoj zoni gradskog središta

S ciljem poboljšanja kvalitete života u gradskom središtu, ponajprije za osobe starije životne dobi koje se otežano kreću, a vodeći brigu i o ekologiji, od subote 15. lipnja, u suradnji s Gradom Zagrebom započinje pilot usluga besplatnog javnog prijevoza elektro vozilima u pješačkoj zoni gradskog središta.

U čast nezaboravnog lika iz najzagrebačkijeg filma "Tko pjeva zlo ne misli", usluga nosi naziv "Fulir", a koncept je inspiriran sličnom uspješnom uslugom u Ljubljani. 

Riječ je o besplatnom prijevozu u pješačkoj zoni središta grada, a pružat će se s dva električna vozila kapaciteta od 5 putnika. Usluga će biti dostupna radnim danima, vikendima i praznicima od 8 do 20 sati, a vožnja će se naručivati pozivom na telefonske brojeve vozača koji će s korisnicima izravno dogovarati lokacije i rute vožnje. Brojevi telefona vozača: 091/1111-425 i 091/1111-426.

"Fulir" je prvenstveno namijenjen osobama starije životne dobi koje se otežano kreću, bilo sugrađanima ili turistima, no bit će dostupan i ostalim građanima, ovisno o raspoloživosti usluge u određenom trenutku.

Uslugu će biti dostupna sve do listopada, no u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta moguće su povremene obustave prijevoza. 

Ovo je još jedan iskorak prema održivijem, pristupačnijem i srdačnijem Zagrebu, a čime se nastoji sugrađanima i gostima grada starije životne dobi olakšati kretanje gradskim središtem.

Top