ORGANIZACIJA PRIJEVOZA GLEDATELJA ZA SNOW QUEEN TROPHY 4. I 5. SIJEČNJA

ORGANIZACIJA PRIJEVOZA GLEDATELJA ZA SNOW QUEEN TROPHY 4. I 5. SIJEČNJA
Žičara Sljeme po prvi puta prevest će najbolje svjetske slalomašice do vrha Sljemena. U jednoj od kabina zagrebačke žičare vozit će se i ovogodišnja Snježna kraljica, koja će biti okrunjena nakon dvije, vjerujemo, uzbudljive utrke. Prva vožnja  započinje u 15 sati, dok je start druge u 18 sati. Istovremeno, gledatelji će autobusima izvanrednih linija dolaziti do zone ulaska na skijašku stazu. Osigurani su dostatni prijevozni kapaciteti kako bi prijevoz posjetitelja tekao nesmetano i bez duljih čekanja. Pogled na  Zagreb kao da je na dlanu, kao i sljemenska  skijaška priča i ove će se godine prenijeti u brojne države. Za prijevoz od starta do cilja brine se ZET, a neka na putu do ciljne ravnine bude sretno i našim skijaškim kraljicama...

************************************************************************

Izvanrednu organizaciju prijevoza gledatelja na ženske slalomske utrke Svjetskog skijaškog kupa Snow Queen Trophy koje se 4. i 5. siječnja održavaju na Medvednici, i ove godine realizira Zagrebački električni tramvaj.

Nakon dolaska putnika tramvajem linije 8 ili 14 do Mihaljevca, prijevoz se nastavlja autobusima od Mihaljevca do Sljemena.

Ulazak (izlazak) putnika u autobuse izvanredne linije Mihaljevac - Žensko sedlo – Mihaljevac, bit će terminalu Mihaljevac, na peronu redovne autobusne linije 102.
Za trku u srijedu, 4. siječnja, izvanredna organizacija prijevoza počet će prvim polaskom autobusa s Mihaljevca u 10 sati i trajat će do zadnjeg polaska sa Sljemena u 19 sati.
U četvrtak, 5. siječnja, izvanredna organizacija prijevoza počet će prvim polaskom autobusa s Mihaljevca u 12 sati i trajat će do zadnjeg polaska sa Sljemena u 20.30 sati.

Prijevoz žičarom Sljeme u srijedu i četvrtak, 4. i 5. siječnja, bit će omogućen samo natjecateljskim ekipama.

Ostale autobusne linije

Autobusi linije 102 Britanski trg - Mihaljevac prometovat će u srijedu i četvrtak, 4. i 5. siječnja redovnom trasom, te će kao početno-krajnje stajalište na Mihaljevcu koristiti peron linije 233! Ovisno o prometnom opterećenju u zoni terminala, a prema procijeni glavnog prometnika, linija može kratkotrajno biti skraćena do crkve u Šestinama.
Autobusi linije 233 Mihaljevac - Markuševec prometovat će redovnom trasom.
Zbog posebne regulacije prometa povodom održavanja utrke Svjetskog skijaškog kupa, u srijedu i četvrtak, 4. i 5. siječnja, autobusna linija 140 (Mihaljevac - Sljeme) neće prometovati.
Top