Broj putnika u vozilima smanjen na 40 posto ukupnog kapaciteta

21. prosinca 2020.

Broj putnika u vozilima smanjen na 40 posto ukupnog kapaciteta

Broj putnika u vozilima smanjen na 40 posto ukupnog kapaciteta

Zagrebački električni tramvaj će kao i od početka epidemije primjenjivati sve mjere i preporuke nadležnih tijela s ciljem zaštite zdravlja putnika i zaposlenika.
 
Sukladno novim mjerama, na svakom vozilu bit će istaknut najveći dozvoljeni broj putnika u vozilu koji ne smije prelaziti 40 posto ukupnog kapaciteta, a konkretan broj ovisi o modelu vozila.
 
Svakodnevnim praćenjem popunjenosti vozila, utvrđenoj je kako dnevna popunjenost kapaciteta iznosi do 30 posto, a do povećanja broja putnika eventualno može doći u slučaju prometnih poremećaja na koje prijevoznik ne može u cijelosti preventivno utjecati. Na linijama  na podrucju grada Zagreba na kojima se bilježi veća popunjenost, ZET će uvoditi dodatne prijevozne kapacitete, posebice u razdobljima vršnih prometnih opterećenja.
 
Ovim putem apeliramo na strpljenje i suradnju putnika te ih molimo da ne ulaze u vozila ukoliko procjene da je u vozilu veći broj putnika. Ostanimo i dalje odgovorni kako bismo zaštitili zdravlje svih putnika.
Nošenje medicinskih ili zaštitnih maski i dalje je obvezno, a ZET će nastaviti intenzivno dezinficirati vozila u prometu.
Podsjećamo i na važnost dezinficiranja ruku na ulazu u tramvaje i autobuse te stoga pozivamo putnike da ulaze na prva vrata i koriste dezinficijense koje smo postavili u vozilima.

Top