Gradonačelnik i sindikati dogovorili mjere za sigurnije uvjete rada

07. prosinca 2023.

Gradonačelnik i sindikati dogovorili mjere za sigurnije uvjete rada

Gradonačelnik i sindikati dogovorili mjere za sigurnije uvjete rada

Povodom sve učestalijih fizičkih napada na prometno i kontrolorsko osoblje, predstavnici sindikata održali su na terminalu Črnomerec konferenciju za medije gdje su izrazili zabrinutost za sigurnost radnika i nezadovoljstvo zbog nedovoljno oštrih sankcija za počinitelje.

Gradonačelnik Grada Zagreba, Tomislav Tomašević pružio je podršku predstavnicima sindikata i radnicima ZET-a, a uoči konferencije za medije na kojoj je također prisustvovao, održao je sastanak s predstavnicima sindikata i Upravom ZET-a. Vođeni zajedničkom brigom za radnike, dogovorene su mjere kojima će se nastojati postići sigurniji uvjeti za rad prometnog i kontrolorskog osoblja. Uz postavljanje video nadzora na sve terminale te pružanje pravne i psihološke pomoći radnicima koji su pretrpili napade, dogovoreno je i održavanje sastanka s nadležnim institucijama.

„Ključno je da se takvi napadi na radnike ZET-a i druge zaposlenike Grada, dok obavljaju svoju službenu dužnost, tretiraju kao kazneno djelo napada na službenu osobu. Stoga nam je prioritet u što skorije vrijeme održati sastanak s Ministarstvom unutarnjih poslova na kojemu ćemo razgovarati o rješenjima da se takvi oblici ponašanja suzbiju u korijenu i najstrože sankcioniraju“, istaknuo je gradonačelnik Tomašević.

Top