Uprava ZET-a oštro osuđuje nasilje nad svojim zaposlenicima

10. listopada 2023.

Uprava ZET-a oštro osuđuje nasilje nad svojim zaposlenicima

Uprava ZET-a oštro osuđuje nasilje nad svojim zaposlenicima

Povodom učestalih napada na prometno i kontrolorsko osoblje ZET-a, a s obzirom da se posljednji fizički napad na vozača tramvaja dogodio jučer u jutarnjim satima na okretištu Ljubljanica, Uprava ZET-a, na čelu s predsjednikom Uprave Markom Bogdanovićem, ovim putem oštro osuđuje bilo kakav oblik nasilja nad našim zaposlenicima, bilo da je riječ o fizičkom ili verbalnom.

Naši terenski radnici, tijekom obavljanja svojih radnih zadaća koje je pred njih stavio poslodavac, učestalo su meta nedoličnog ponašanja neodgovornih pojedinaca i njihovih neprihvatljivih i neprimjerenih reakcija i postupaka. Također, u javnosti se učestalo pred naše radnike u raznim situacijama neutemeljeno i bez konkretnih dokaza stavlja negativni predznak te ih se time stigmatizira.

Apeliramo ovim putem na nadležne institucije kako je nužna još stroža primjena kaznenog zakona, kako bi napadi na prometno ili kontrolorsko osoblje podlijegali kaznenoj prijavi, što podrazumijeva i daleko teže posljedice za počinitelje nego u situacijama kada se napadi smatraju prekršajima, što je nažalost češći primjer. Nedovoljno oštre kazne za počinitelje neposredno potenciraju nove napade na djelatnike koji nastoje savjesno obavljati svoj posao, a strože kazne sukladno kaznenom zakonu bi zasigurno imale i preventivni učinak i dovele do smanjenja takvih djela.

Zagrebački električni tramvaj pruža i pružat će svu potrebnu podršku svojim zaposlenicima, jer nasilje nad vozačkim, kontrolorskim i ostalim terenskim osobljem na radnom mjestu u potpunosti nam je neprihvatljivo. Očekujemo da nadležne institucije odrade svoj posao te adekvatno sankcioniraju počinitelje, a na tome ćemo i dodatno inzistirati odgovarajućim reakcijama i raspoloživim kanalima. 

Top