Završna konferencija u sklopu projekta "Nabava 29 autobusa za ZET d.o.o."

24. studenog 2020.

Završna konferencija u sklopu projekta "Nabava 29 autobusa za ZET d.o.o."

Završna konferencija u sklopu projekta

Tvrtka Zagrebački električni tramvaj d.o.o. uspješno je provela projekt „Nabava 29 autobusa za ZET d.o.o.“, koji je realiziran u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“.

U autobusnom pogonu Podsused, u utorak, 24. studenoga, održana je završna konferencija u sklopu projekta "Nabava 29 autobusa za ZET d.o.o.", gdje je predstavljeno svih 29 novih autobusa za potrebe ZET-a.
 
Na predstavljanju autobusa i rezultata cjelokupnog projekta, nazočnima su se obratili zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predsjednica Uprave ZET-a Ljuba Romčević Žgela, koji su izrazili zadovoljstvo obnovom voznog parka.

Gradonačelnik Bandić istaknuo je kako su novi autobusi nabavljeni zahvaljujući zajedničkim djelovanjem i suradnjom Grada Zagreba, ZET-a i nadležnog ministarstva.
"Dižemo standard organiziranog javnog prijevoza kako bi putnicima osigurali kvalitetnije i ugodnije putovanje", rekao je gradonačelnik Bandić.
 
Predsjednica Uprave ZET-a, Ljuba Romčević Žgela je istaknula kako ZET konstantno ulaže napore u obnovu voznog parka.
"U našem je voznom parku trenutačno 441 autobus, koji prijeđu 25 milijuna kilometara godišnje, a to najbolje govori o obimu našeg posla. U sklopu  ovog projekta nabavljeno je 15 niskopodnih autobusa proizvođača MAN i 14 proizvođača IVECO. Autobusi su nabavljeni temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava čija ukupna investicija iznosi oko 56 milijuna kuna, pri čemu je 85 posto prihvatljivih troškova sufinancirano iz Operativnog programa EU „Konkurentnost i kohezija“, dok se preostalih 15 posto sufinancira iz proračuna Republike Hrvatske", kazala je Ljuba Žgela.
 
Novi autobusi najnovija su generacija vozila za prijevoz putnika u europskim gradovima. Zadovoljavaju najstrože europske norme zahvaljujući Euro 6 motorima, što znači da su u potpunosti ekološki prihvatljivi, a ujedno su i prilagođeni za prijevoz osoba s invaliditetom te opremljeni video nadzorom i klimatizacijskim sustavom.

Top