Zimski uvjeti na gradskim cestama

03. prosinca 2020.

Zimski uvjeti na gradskim cestama

Zimski uvjeti na gradskim cestama

Zimski uvjeti u gradu Zagrebu mogu prouzročiti poteškoće u prometovanju vozili javnog gradskog prijevoza, zbog čega postoji mogućnost povremenih odstupanja od planiranog reda vožnje. Međutim, pripremom vozila i infrastrukture preventivno se pokušava umanjiti utjecaj vremenskih neprilika, a servisne ekipe raspoređene su duž prometne mreže kako bi se se svaki evetualni kvar na vozilima otklonio u najkraćem mogućem roku. Savjetujemo korisnicima da kreću ranije na svoja odredišta. 

Za nesmetan tijek tramvajskog prometa brine zimska služba ZET-a sa specijaliziranim vozilima. Četiri tramvajske ralice prema potrebi održavaju prohodnost koridora na više od 116 kilometara pruge.

Trase autobusnih linija također su u programu prioritetnog čišćenja te se u koordinaciji sa Zimskom službom Grada Zagreba održava prohodnost cesta kojima prometuju vozila javnog gradskog prijevoza. 

Kako je sigurnost putnika naš imperativ, u slučaju povremenih otežanih uvjeta za prolazak vozila na dijelu prometne mreže, što je najizvjesnije na brdskim predjelima, linije bi mogle odstupati od planiranog reda vožnje, sve do prolaska ekipa Zimske službe.

Detaljnije informacije o stanju u javnom gradskom prijevozu možete pratiti na sada.zgh.hr ili doznajte pozivom na broj 072 500 400.

Top